Büyük Özgürlük Yürüyüşü 3üncü gününde sürüyor

Tecridin sona ermesi ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü üçüncü gününde iki ayrı koldan devam ediyor. Kars’tan başlayan ve HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Uçar, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, milletvekillerimiz, STK temsilcileri ve tutsak ailelerinin yer aldığı yürüyüş kolu, Kars’ın ilçelerinden ve Iğdır’dan geçerek bugün Ağrı’nın Doğubayazıt (Bazid) ilçesine ulaştı. Bazid’de coşku ile karşılanan yürüyüşçüler Diyadin ve Taşlıçay üzerinden güzergahına devam edecek. Kars yürüyüş kolu yarın da Ağrı Merkez ve Patnos’ta olacak.

Bazid’de kitlesel karşılanan yürüyüşçüler adına Bitlis Milletvekilimiz Hüseyin Olan açıklama yaptı. Olan, “Ehmedê Xanî birlik olmamız gerektiğini söyledi. Bugün milyonlarca Kürt birlikte mücadele ediyor. Başlattığımız yürüyüş Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü içindir. Biz bu tecridi kabul etmiyor, Kürt sorununun çözülmesini istiyoruz.”

“Kürtleri soykırıma uğrattınız, asit kuyularına attınız ama bitiremediniz. ‘Hayali Kürdistan burada meftundur’ diyen zihniyetin hayalleri yıkıldı. Kürt halkı bir hakikatin kendisidir ve hakikat karartılamaz. Bu yürüyüş, uzun ve başarıya ulaşacak bir yürüyüştür. Herkes bilsin ki Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırılacak ve Kürt sorununun demokratik çözümü sağlanacaktır.”
 
Yürüyüşçüler daha sonra Ehmedê Xanî'nin türbesini ziyaret etti.

Van yürüyüş kolu ise Şemdinli ve Yüksekova’dan geçerek Zap Suyu üzerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından kurulan Devrimci Gençlik Köprüsü’nden Hakkari’ye geçti. Yürüyüşçüler Hakkari’de kitlesel olarak karşılandı. Yürüyüş kolunda DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, milletvekillerimiz, tutsak aileleri ve STK temsilcileri yer alıyor.

Büyük coşkuyla karşılanan yürüyüşçüler kent merkezlerinde yaptıkları yürüyüş ve esnaf ziyaretlerinin yanı sıra gittikleri her yerde tecrit konulu halk toplantıları gerçekleştiriyor. Yürüyüşün iki kolu 13 Şubat’ta Diyarbakır’da buluşacak ve yürüyüş Urfa üzerinden Amara’ya doğru devam edecek.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü 15 Şubat’ta Amara’da son bulacak.