Büyük Özgürlük Yürüyüşü ikinci gününde devam ediyor

Tecride son verilmesi ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan Özgürlük Yürüyüşü 2 ayrı koldan devam ediyor. Dün Kars’tan Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları’nın katılımıyla başlatılan yürüyüş kolu bugün Kars’ın Digor ve Tuzluca ilçelerinden geçerek Iğdır’a ulaşacak. Sabah saatlerinde Digor’da büyük bir coşku ile karşılanan yürüyüşçüler, burada açıklama yaparak güzergahlarına devam ediyor.

Dîgor’da açıklama yapan Milletvekilimiz Ömer Öcalan, "Sayın Öcalan'ın tüm hakları ayaklar altına alınmış. Bunun için buradayız ve amacımız tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözülmesidir. Kürt sorununun çözümü için tek muhatap Sayın Öcalan’dır. Mücadelemiz özgürlük sağlanıncaya kadar devam edecek. Durduğumuz yer meşrudur. Meşru olmayan, kanunu tanımayan, zulüm eden sizsiniz. Kanunlarınıza uyun ve önümüzden çekilin. Herkes sizin bu zulmünüzü görüyor. Digorlular, Sayın Öcalan’ın burada yaptığı toplantıyı da biliyor. Digor en zahmetli günlerde can verdi ama başını öne eğmedi" şeklinde konuştu.

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan’ın katılımı ile dün Van’da başlayan yürüyüş kolu ise bugün Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine ulaştı. Her iki merkezde de büyük destek gören Özgürlük Yürüyüşçüleri yarın Hakkari Merkez’de olacak.

15 Şubat'ta Amara’da son bulacak olan yürüyüşlere sivil toplum örgütü temsilcileri, tutsak aileleri, milletvekillerimiz, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Uçar, Keskin Bayındır katılıyor.

Engellemelere ve sert kış koşullarına rağmen sürdürülen yürüyüşte, açlık grevlerinin sona ermesi için acil adım atılması ve tecridin kaldırılarak Kürt sorununda çözümün önünün açılması çağrıları yapılıyor.

2 Şubat 2024