Doğan: Büyük bir zaferi müjdelemek için son saatler, lütfen sandıkları terk etmeyin

Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenledi. Doğan, şunları söyledi:

Çok renkli bir harita ortaya çıktı 

İlk harita bize şunu gösteriyor ki Türkiye bu yerel seçimde yerinden yönetimin, yerel demokrasinin önemini bir daha hatırlatmış oldu. Tek renkliliğe karşı çok renkli bir harita ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Henüz erken ama ortaya çıkan ilk haritaya göre tekçiliğe dur diyen, toplumu görmezden gelerek kutuplaştıran dile ve uygulamalara karşı çıkan bir tablo ortaya çıktı. Bu katı merkeziyetçiliğe karşı yerel demokrasiyi hatırlatan bir tablo çıktı ortaya. Veriler netleştikçe bunu değerlendirmeye devam edeceğiz. Eş Genel Başkanlarımız da bir değerlendirme yapacaklar. 

Sonuçları titizlikle ve özenle takip ediyoruz 


Gelelim DEM Parti’ye. Birçok seçim bölgesinde önde gittiğimizi söylemek istiyorum.
Iğdır ve Şırnak’ta yaratılmak istenen algının aksine önde gidiyoruz. En büyük görev bu saatten sonra sandık güvenliğidir. Yaptığımız bütün açıklamalarda özellikle bu konuya dikkat çektik. Lütfen ama lütfen rehavete kapılmayın. Seçim aynı zamanda sandık güvenliğidir. Sandıklarımızı koruyalım, oylarımızı koruyalım, tutanaklarımızı koruyalım, oyların hangi partilere nasıl yazıldığına özellikle dikkat edelim. Sandıkları terk etmeyelim, oylarımızı koruyalım. Binbir emekle kullanıldı bu oylar. Halkların iradesini gasp etmek için açık bir şekilde ortaya konulan hileleri gün boyu takip ettik. Bu hile ve oyunlardan daha büyük olan şeyin oy kullanmak ve halkların iradesi olduğunu söyledik. Nihayet bu irade şimdi sandıklardan çıktı. Biz de binbir emekle ortaya konan bu emeği takip ediyoruz. Büyük bir titizlikle ve hassasiyetle çalışıyoruz. Ekiplerimiz hem sahada hem Genel Merkezde çok ciddi bir dikkatle ve özenle sonuçları takip ediyor. Gelen verileri tek tek işliyorlar. Bunları aynı zamanda teyit ediyorlar. Dolayısıyla yayılmak istenen algılara kulağımızı kapatalım. 

Bizden çalınan, zorla alınan birçok yerde açık ara öndeyiz

Bunların yanı sıra daha önce bizde olmayan ya da türlü hilelerle bizden alınan, bizden çalınan pek çok yerde açık ara önde olduğumuzu da söylemek isterim. Bunlara ilişkin veriler de netleştikçe sizlerle paylaşacağım. Bizi takip etmeye devam edin. Ancak lütfen titizlikle oyları ve sandıkları korumaya ve zaferimizi garantilemeye dikkat edelim. Çünkü bu zaferi garantileyecek olan da sandık güvenliği için sorumluluk alan arkadaşlarımız, DEM Parti görevlileri, DEM Parti emektarlarıdır. Dolayısıyla önümüzdeki dakikalarda bilgiler geldikçe sizinle paylaşacağız. Ama tekrar ediyorum pek çok seçim bölgesinde bizden zorla alınanı geri aldık, geri almış görünüyoruz. Veriler netleşsin, bilgileri teyit edelim. Büyük seçim hileleri deneyimi biriktiren bu iktidar, neredeyse en kapsamlı seçim hilelerini bugün ortaya koydu. Ama buna rağmen kayyımların bileti kesilmiş ve hilelerle bizden alınanı da geri almak üzereyiz. Bunu müjdelemek ve bunu teyit etmek için sayılı dakikalar içerisindeyiz. Lütfen sandıklarımızı ve oylarımızı koruyalım. Bu süreci birlikte göğüslediğimiz bütün DEM Parti gönüllülerine ve emektarlarına çok teşekkür ederiz. 

SORU: Hareketli seçmenlerin oy kullandığı merkezlerde durum nedir? 

31 merkezde taşımalı seçmen listesini daha önce de paylaşmıştık, ben bugün de paylaştım. Oralarda da açık ara önde görünüyoruz. En çok Şırnak konuşuldu. Hem Şırnak Milletvekili olarak hem de bir Şırnaklı olarak, bölgeyi bilen birisi olarak söylüyorum. Şırnak on yıllardır sistematik olarak devlet tarafından adeta bir garnizon haline getirilmeye çalışılıyor. Bir askeri kışla olarak kullanılmaya çalışılıyor. Seçim sonuçları ne olursa olsun Şırnak’ın bir askeri kışlaya ya da garnizona dönüşmesine izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim. Şırnak ve Iğdır’daki durum da tıpkı Diyarbakır, Batman, Ağrı, Siirt, Van, Mardin, Hakkari, Bitlis, Muş ve Dersim’de olduğu gibi. Şırnak’taki durum da önde gittiğimizi gösteriyor. Bizdeki verilerle birlikte tam teyitli sonuçlara ulaştığımızda, Şırnak dahil sonuçları birkaç saat içerisinde açıklamış oluruz. 

31 Mart 2024