Gençliğe nefes, halka umut, kadınlara özgürlük olalım

Gençlik Meclisimiz, 24 Aralık’ta yapacağı kongreye ilişkin Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi:

Basına ve Kamuoyuna

Kapitalist Modernite bin yıllardır sürdürdüğü inkâr, baskı, asimilasyon politikalarını Ortadoğu'da ve dünyada daha da artırmış, kanlı savaşını tüm dünyanın gözü önünde sürdürmeye devam etmektedir. Bu sistemin bir parçası olan faşist AKP rejimi, Türkiye ve Kürdistan halklarını kıskaca alarak kendisini yaşatmak istemektedir. Son 22 yılda kırıma uğramayan, yoksulluğa düşmeyen, geleceği çalınmayan hiçbir toplumsal kesim kalmamıştır. Doğa talan edilmiş; toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik hakları yok edilmiş; birlikte yaşamaya dair bir umut bırakılmamıştır. Geldiğimiz süreçte başta gençlik olmak üzere, toplumun tüm bireyleri ruhsal bir bunalımın içine sürüklenmiştir.

Saydığımız bütün olumsuzlukları, İmralı Soykırım-İşkence Hapishanesinde sürdürülen tecrit politikasının bir yansıması olarak görüyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Prometheus-vari tutsaklığı ateşin gücünden korkanların eseridir!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için bir özgürlük hamlesinin başladığı bu süreçte bizler de gençlik mücadelemizi bir adım daha ileriye taşıyacağımız, mücadelemizi kazanımlarla taçlandıracağımız günleri kongremiz ile karşılayacağımızı buradan duyurmak istiyoruz. HEDEP Gençlik Meclisi olarak, 24 Aralık’ta Amed’de ‘’Vejinek Ciwan’’ şiarıyla 1. Kongremizi gerçekleştireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

Yaratılan karanlık tabloyu, tecridi, çözümsüzlüğü, baskıları aşmakta kongremizin bir atılım olacağına inanıyoruz. Kongremiz, Kurdistan ve Türkiye halklarının hapsedilmek istendiği bu karanlık tabloya ışık tutacak, gençlik bir kez daha üzerine düşen tarihi rol ve misyonu yerine getirecektir.

Kongre çalışmalarımızı bu inançla il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle sürdüreceğiz. Bütün genç arkadaşlarımızı, demokratik-devrimci yapıları ve tüm halkımızı bizimle birlikte yan yana durmaya çağırıyoruz!

Kongremizde 3. Yol fikriyatıyla siyasi perspektifimizi belirleyecek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden derinleşen tecridi kırmak için mücadele yöntemleri geliştireceğiz. Ortadoğu’da egemenlerin savaşlarına kurban edilen mazlum halkların, gençlerin, kadınların sözü olacağız. 

Vakit, umudu tekrar yeşertmenin vaktidir. Gelin, ülkeyi kan revan hale getiren, gençleri nefessiz bırakan bu sistemin çarklarını beraber kıralım. Barışın ve özgürlüğün sesini İmralı Adasında esir alan faşist rejimi yerle bir edelim. Geleceğimizi çalanlara karşı ‘buradayız’ diyelim. Gençliğe nefes, halka umut, kadınlara özgürlük olalım.

Tüm genç arkadaşlarımızı Amed’de 24 Aralık Pazar Günü saat 10.00’da Geterler Düğün Salonunda gerçekleştireceğimiz kongremize katılmaya, sözlerini kurmaya ve mücadelede aktif rol almaya çağırıyoruz. Bizler ancak birlikte kazanabiliriz. Özel savaş politikalarına, yoz ve bize ait olmayan bir yaşama mecbur değiliz. "Vejinek Ciwan" diyerek, tüm genç arkadaşları ve halkımızı kongremize katılmaya davet ediyoruz.

24 Kasım 2023