Gençlik Meclisimize yönelik saldırı “ölümler devam etsin, çatışmalar sürsün” anlayışının sonucudur!

Merkez Yürütme Kurulumuzun açıklaması: 

Gençlik Meclisimizin dün Diyarbakır’da gerçekleştirdiği 1. Olağan Kongresi, büyük bir kararlılıkla, olgunlukla ve son günlerde yaşanan kayıplara yönelik hassasiyet ile gerçekleştirilmiştir. Gençlik Kongremizin gerçekleşmesini önlemek amacıyla aylardır gözaltı, tutuklama, işkence, kaçırma olayları, engellemeler de dahil her türlü yöntem denenmiştir. Ancak bütün bu saldırı ve engellemelere rağmen binlerce genç arkadaşımız Gençlik Meclisi Kongremize katılmıştır. Gençlik Meclisi Kongremiz çözüm, barış ve mücadelede kararlılık kongresi haline gelmiştir.

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan yaptığı konuşmada Kürt sorununun demokratik çözümü ve acıların son bulması için her türlü sorumluluğu almaya ve fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu ısrarla ifade etmiştir. Buna karşın kongremiz karanlık çevrelerce hedef gösterilmiş, Adalet Bakanı'nın talimatı ile soruşturma başlatılmış ve iktidarın denetimindeki kolluk, genç arkadaşlarımıza saldırarak sokak ortasında işkence yapmıştır. En az 60 arkadaşımız işkence edilerek gözaltına alınmıştır. Gençlere yapılan işkenceyi en güçlü şekilde kınıyoruz. Kongremizi hedef gösteren ve arkadaşlarımıza işkence ederek gözaltına alan bu organize saldırının temel amacı, Kürt sorununa demokratik çözüm ve barış isteyenleri sindirmeye, korkutmaya yöneliktir.

Bizler yaşanan acılardan yüreği yanan herkesi iktidarın çatışmaları ve ölümleri körükleyen bu yaklaşımına karşı tavır almaya çağırıyoruz. Genç arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. İktidar şunu unutmamalı ki, biz bedeli ne olursa olsun bu ülkede barışın gerçekleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ölümlerin önüne geçeceğiz, mutlaka biz kazanacağız.

Merkez Yürütme Kurulu

25 Aralık 2023