Hatimoğulları: Belediyeye çöreklenmiş küçük mafyacıklar Iğdır halkının hakkını yiyor

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, yerel seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’daydı. Tuzluca ve Zagros Meydanında halk buluşmasına katılan Hatimoğulları, daha sonra Iğdır merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Zagros Meydanındaki halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi:

Necle Kum ve Mehmet Nuri Güneş Iğdır’ın Belediye Eş Başkanlarıdır, hayırlı olsun!

Merhaba gelê İdirê, merhaba jinên hêja, ciwanên hêja hûn hemû bixêr hatin ser seran serçavan hatin. Değerli Iğdır halkı, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Sözlerime başlarken yurtsever, aydın, demokrat kimliğiyle Iğdır’da yer edinmiş, bedel ödemiş Mehmet Serhat’ı anıyorum. Buraya gelmeden önce Kars’taydık, Ardahan Göle’deydik, Kağızman’daydık, Pazarcık’taydık. Oralarda gece gündüz arkadaşlarımız, yoldaşlarımız, DEM Partililer kazanmak için çalışıyor. Onlara buradan teşekkürlerimizi ve selamlarımızı iletiyoruz. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi ve İmralı tecridinin ortadan kalkması için bedenini açlığa yatıranlardan, adalet nöbeti tutan analardan, Cumartesi Annelerinden binlerce selam getirdim. Haksız ve hukuksuzca Kobani Kumpas Davasında yargılanan ve esasen aramızda olması gereken Sebahat Tuncel’den, Gültan Kışanak’tan, Figen Yüksekdağ’dan, Selahattin Demirtaş’tan selamlar getirdim. Seçimlere sayılı günler kaldı. Iğdır’da Necla Kum ve Mehmet Nuri Güneş, emektar arkadaşlarımız halkımızın teveccühüyle aday oldular. Onlara aday demiyorum, Iğdır Belediye Eş Başkanlarımız diyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Kayyım darbecidir, mafyadır, hırsızdır

Iğdır’da bir yandaş basın manşet atmış, Iğdır’ın 50 yıllık sorunlarını kayyım çözecekmiş! Kayyımların geldiği yerlerde ne vardı biliyor musunuz? Hırsızlık vardı, yalan vardı, talan, hizmetsizlik vardı. Kürtçe düşmanlığı vardı, Kürt düşmanlığı vardı. Iğdır’da belediyeye çöreklenmiş kendi küçük mafyacıklarını oluşturmuş birimler Iğdır halkının hakkını yiyor. Küçük bir zümre Iğdır halkına hizmet etmek yerine halkın hakkı olan bütçeyi kendi cebine indirmekle meşgul. Sadece Iğdır Belediyesinin son 4 yılda borcu 500 milyon. 500 milyon TL borç yaptırmışlar belediyeye. Ama hizmetlere baktığımızda yürüyecek bir yolumuz, kaldırımımız yok. Tarım ve hayvancılığı rahatlıkla yapabileceğimiz bir alt yapımızın olmadığını görüyoruz. İşte kayyım budur. Kayyım darbecidir, mafyadır, hırsızdır. 

Kadın merkezlerimizi kuracağız ve kadınların en iyi şekilde danışmanlık hizmeti almasını sağlayacağız

Darbeci kayyımlardan medet umanlara buradan cevabımızı veriyoruz. 31 Mart seçimlerinden siz değerli halkımızın yüksek desteğiyle Allah’ın izniyle başarıyla çıkacağız. Yapacağımız ilk iş, çok dilli belediyecilik anlayışını burada hayata geçirmektir. Kürt de Azeri de Terekeme de Türk de belediyeye gittiği zaman kendi anadiliyle hizmet görecek. Halkların dilinden daha güzel ne olabilir ki? Belediyemizin yine ilk icraatları arasında kaldırımları, yolları, alt yapıyı ve kanalizasyonları yapmak olacak. Hayvancılığın teşvik edilmesine katkı sağlamak, kooperatifçiliğin önünü açmak, üreticiyi rahatlatmak olacak. Sadece bunlarla yetinmeyeceğiz. Sosyal politikalarla kadınlara ve gençlere, kültür sanat faaliyeti yürütmek isteyen herkese kapılarımızı sonuna kadar açacağız. Kadın merkezlerimizi kuracağız ve en iyi şekilde kadınların orada danışmanlık hizmeti almasını sağlayacağız. Kadın daire müdürlüklerimiz, başkanlıklarımız en iyi şekilde kadınlara hizmet sunacak. Çünkü bizler Sakinelerin, Pakizelerin, Jina Mahsa Aminaların “Jin Jiyan Azadî” sloganıyla bedel ödemiş bir partiyiz. 

İktidarın Kürt düşmanı, halk düşmanı, işçi-emekçi düşmanı politikalarını insanlara anlatacağız

Iğdır’da da hayalet seçmen var. AKP seçimle alamadığını kayyımla almaya çalıştı. Kayyımların yolsuzlukları, hırsızlıkları halk nezdinde teşhir oldu, şimdi başka bir kayyımcı yönteme başvuruyorlar. Seçmen taşıyorlar. Asker ve polisi buralarda seçmen olarak kaydettirip seçimleri kazanacaklarını zannediyorlar. Biz buradan siz değerli halkımızdan şu sözü alalım. Gece gündüz çalışacak mıyız? 7/24 çalışacağız, bize oy vermediğini düşündüğümüz ailelere tek tek gideceğiz ve onlara bu iktidarın Kürt düşmanlığını, halk düşmanlığını, işçi düşmanlığını, emekçi düşmanlığını anlatacağız. İktidarın kadın düşmanlığını anlatacağız. Onların oylarına talip olduğumuzu söyleyeceğiz. Aynı zamanda şehir dışında olan bütün akrabalarımızın 31 Mart’ta gelip burada oy kullanmaları için lütfen çağrılarımızı yapalım. Hangi kentte bir Iğdırlı varsa ve oyunu burada kullanıyorsa, Türkiye’nin her yerinde en yakın DEM Parti örgütüne giderek başvurusunu yapsın ve buraya gelişini sağlasın. Söz veriyoruz; kayyımcı zihniyete karşı demokratik belediyeciliği işleteceğiz, demokrasi gelecek Iğdır’a. İşçiyi, emekçiyi yoksulluğa mahkum eden, enflasyonu yükselten, seçimlerden sonra şimdiki zamların on misliyle bizleri yüz yüze bırakacak olan bu iktidara yerelden başlayarak kırmızı kart gösterecek miyiz?

Birlik olduğumuz sürece ne saraylar ne şahlar ne padişahlar karşımızda durabilir

Kürt’e düşman olanlara, Türkiye’ye düşman olanlara Iğdır halkı en güçlü yanıtı hep beraber verecek mi? Kadınları ve gençleri umutsuzluğa sürükleyenlere, bizleri yok sayanlara hep beraber kırmızı kart veriyor muyuz? Halkın gücü saraylardan çok daha büyük. Halkın gücü JİTEM ittifakından çok çok daha büyük. Sevgili Yaşar Kemal’in Ağrı Dağı Efsanesindeki Demirci Hüso’su şöyle der: “Biz hep böyle her şeyde birlik olursak hiç kimse bize diş geçiremez. Bize dağlar, şahlar dayanamaz”. Sevgili Yaşar Kemal ne güzel söylemiş! Bizler halka birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ne saraylar ne şahlar ne padişahlar karşımızda duramaz. Çünkü buranın halkı Zağroslar gibi, Ağrı Dağı gibi mağrur, gururlu, heyecanlı ve onurludur. Sizleri bu dayanışma ve mücadele aşkıyla selamlıyorum. 31 Mart’ta hepimizin zaferi kutlu olsun!

24 Şubat 2024