Hatimoğulları: Bugün bir kez daha AKP’nin darbesi tescillenmiştir

Hakkari’de kayyım darbesine karşı halkın iradesine sahip çıkma eylemlerimiz 3’üncü gününde sürüyor. Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları ve heyetimizin iki gündür nöbet tuttuğu kente bugün de Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Leyla Zana ve STK temsilcileri geldi. 

Kayyım ayarlı bir şekilde ve iktidarın yönlendirmesiyle bugün duruşması görülen Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış’a 19,5 yıl ceza verildi. Karar sonrası kentin pek çok noktasında yürüyüşler ve protestolar başladı. Polis bütün eylemlere saldırırken, polisin zayıf kaldığı yerlere darbe görüntüsünü tamamlayacak şekilde asker getirildi. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizin yürümesi dahi engellenmek istendi. Ancak bütün saldırı ve engellemelere rağmen yürüyen ve protesto eylemleri gerçekleştiren halk kayyımın geri alınması talebinde ısrar ediyor. 

Kısa bir açıklama yapan Hatimoğulları şunları söyledi: 

Mehmet Sıddık yoldaşımız Hakkari halkının, Kürt halkının, Türkiye halklarının onurudur

Hakkari halkı 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeye bugün de meydanlarda sahip çıkmaya devam ediyor. Saray ve yargı an itibariyle bütün halka savaş açmıştır. Çünkü Türkiye’de herkes kayyım uygulamasına karşı, AKP’liler ve AKP’li seçmen de karşı. Çünkü bunun haksız, hukuksuz ve zalimane bir uygulama olduğunu biliyorlar. 

Ey Saray, ey Erdoğan; bu kayyım politikasından vazgeç, bu kadar halkı karşına aldın. Sen bize, yani halka, yani hakka hukuka adalete savaş açıyorsan, halk da demokratik zeminde bunun cevabını en iyi şekilde verecektir. Halk 31 Mart’ta verdiği cevabın aynısını verecektir. Mehmet Sıddık yoldaşımız, seçilmiş belediye eş başkanımız Hakkari halkının, Kürt halkının, Türkiye halklarının onurudur. 

Bugün bir kez daha AKP’nin darbesi tescillenmiştir

Bunları kayyım atama gerekçesi olarak göstermeye kalkıyorlar ya, bizleri destekleyenleri “terör” parantezi içine almaya çalışıyorlar ya, o terör parantezleri artık hikaye oldu. Bugün Türkiye’de AKP’nin bu politikalarına artık kendi tabanı bile isyan etmektedir. Buradan bir kez daha Saray’a sesleniyoruz. Kayyım irade gaspıdır, kayyım darbedir. Bugün bir kez daha AKP’nin darbesi tescillenmiştir. 

Bu karar bizim için yok hükmündedir 

Askeri cunta dönemlerinde dönemsel darbeler olmuştur, ülke kötü yönetilmiştir ama AKP her gün bir darbenin altına imza atıyor. Ancak şu bilinsin ki AKP önümüzdeki seçimlerde silinecek, yok olacak, tarihin çöp sepetine gidecek. Böyle onursuz, böyle ahlaksız, böyle etik dışı siyaset yapanlar, kolluk kuvvetiyle siyasetçilerin peşinden koşanlar… Şu arkamızdakiler var ya halka hesap verecek, hepsi yargılanacak. Bunu bilsinler. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Biraz sonra Eş Genel başkanımız Tuncer Bakırhan buraya gelecek. Heyetimizle birlikte Hakkari’deyiz. Hakkari halkıyla olmaya, kayyım karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. 

Bu kadar polisi ve personeli o hırsız kayyımı korumak için Saray atadı. Çeteleri Ankara'da nasıl koruyorlarsa, Hakkari’deki çeteyi korumak için de o kadar personeli peşimizden koşturuyorlar. Bunu amiriniz de hırsız olarak atanmış vali de duysun.

5 Haziran 2024