Hatimoğulları: Cezaevlerindeki tablo ağırlaşmadan çözüm için adım atılmalıdır

Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride son verilmesi ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi talebiyle cezaevlerinde başlayan açlık grevleri 62’nci gününde devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinde de bu taleplerin karşılanması için adalet nöbetleri ve açlık grevleri yapılıyor.  
 
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Ankara Örgütümüzde başlayan açlık grevi eylemini ziyaret etti. Burada konuşma yapan Hatimoğulları, şunları söyledi:  
 
62 gündür açlık grevleri devam ediyor
 

Bugün Ankara İl Örgütümüzde devam eden açlık grevi ve adalet nöbetini ziyaret ediyoruz. 62 gündür Türkiye ve Kürdistan'ın birçok yerinde adalet nöbeti ve açlık grevleri devam ediyor. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması, aynı zamanda Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü talebiyle cezaevlerinde açlık grevi var. 15 Şubat’a kadar dönüşümlü sürecek bu açlık grevi ve sonrasında da nasıl bir tabloda devam edeceğini bilmiyoruz. Ancak bizler açlık grevinin daha ağır bir tabloya dönüşmeden, cezaevinde bulunan siyasi rehinelerin başlattığı bu önemli ve tarihi direnişin siyasal sonuçlarının bütün toplum için hayırlı olacağına inanıyoruz.  
 
Kürt sorununda çözümsüzlüğün faturasını Türkiye halklarının tamamı ödüyor
 
Bu ülkede 40 yıldır devam eden savaş ve çatışmalarla Kürt sorununda bir yere gelinemediğine hepimiz tanıklık ediyoruz. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmemesinin ağır faturasını sadece Kürt halkı değil Türkiye halklarının tamamı ödüyor. Bugün yaşadığımız ağır yoksulluğun nedenlerinden biri de başta Kürt sorununda olmak üzere iktidarların kendi iktidarlarını korumak için yürütmüş oldukları karanlık ve kötü siyasetin ürünü olarak savaşta ısrar etmeleridir. Bunu hepimiz görüyoruz. Bir yanda can kayıpları var, öte yanda demokrasinin önündeki en büyük engellerden biridir.  
 
Cezaevlerindeki tablo ağırlaşmadan çözüm için adım atılmalıdır  
 
Bugün başta kadınlar olmak üzere adalet nöbeti tutarak ve açlık grevlerine girerek cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine destek olanları bizler de DEM Parti olarak selamlıyoruz. Hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Anaların direnişleri, çektikleri acılara rağmen barış konusundaki ısrarları ve Sayın Öcalan ile ilgili talepleri çok anlamlı ve önemlidir. Bu talepler baştan beri bizim de talebimizdir ve ortaklaşarak başaracağımıza inanıyoruz. Başarılar diliyoruz, hep birlikte kazanacağız. “Çözümün Adresi İmralı” diye bir slogan yazılmış, çok anlamlı bir slogan. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit derhal kalkmalı, cezaevlerindeki tablo ağırlaşmadan çözüm için adım atılmalıdır. Bu hepimizin talebidir. 

27 Ocak 2024