Hatimoğullarının Almanyadaki diplomatik temasları sürüyor

Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları başkanlığında, Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Ebru Günay,  Avrupa Temsilcimiz Eyyüp Doru ve Almanya Temsilcimiz Leyla İmret’ten oluşan heyet Almanya’daki diplomatik görüşmelerini sürdürüyor. 

Friedrich Ebert Stiftung (FES) temsilcileriyle görüşen heyetimiz, ardından Almanya Federal Parlamentosu’nda Türkiye-Almanya Dostluk Grubu Başkanı Max Lucks ve dostluk grubu üyesi olan parlamento grubu temsilcileriyle bir araya geldi. Heyetimiz daha sonra Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Parlamento Dış İlişkiler Sözcüsü Nils Schmid ve SPD yönetiminden temsilcilerle bir görüşme gerçekleştirdi ve düşünce kuruluşu Bilim ve Politika Vakfı (SWP) temsilcileriyle de bir araya geldi.
 
Görüşmelerde 31 Mart yerel seçim sonuçları, demokratik muhalefetin Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin mücadelesi, Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin geleceği üzerine partimizin görüşleri aktarılırken, Kobanî Kumpas Davası’nın geldiği aşamaya dair güncel durum da paylaşıldı.

Hatimoğulları ayrıca Rosa Lüksemburg Vakfı ve CENÎ Kadın Barış Bürosu'nun ortaklaşa düzenlediği "Yerel Seçimlerden Sonra Türkiye" başlıklı panelde bir konuşma yaptı. Heyetimizin Almanya’daki temasları bugün de devam edecektir.  

15 Mayıs 2024