Hatimoğulları Siverek’te: DEM Parti olarak yola koyulduk; Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız


Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Urfa’daydı. Hatimoğulları, Siverek ve Hilvan ilçelerindeki halk buluşmalarına katıldı. Siverek’teki halk buluşmasında konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi: 

Silav gelê me yê hêja, silav jinên delal, silav ciwanên delal hûn bi xêr hatin, li ser seran li ser çavan hatin. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, baş göz üstüne geldiniz. Alimlerin, şairlerin, yazarların kenti Urfa bir kez daha sizlere merhaba. Urfa’ya, Mardin’e, Amed’e can veren Karacadağ; Kürt halkının geleneksel yaşamını sürdüren Karacadağ bir kez daha merhaba, hoş geldiniz. Kürt halkının acılarını romanlarında bir oya gibi işleyen Mehmet Uzun’u huzurunuzda saygıyla anıyorum. Bu toprağın çocuğu olan sinemaların çirkin kralı Yılmaz Güney’i saygıyla anıyorum. Kendisini tanımaktan ve birlikte siyaset yapmaktan büyük onur duyduğum Sevgili İbrahim Ayhan’ı huzurlarınızda saygıyla anıyorum. 12 Eylül faşizmine Amed zindanlarında direnen Dörtlere, Mahmut Zengin’e, selam olsun. Selam olsun onların direnişlerine!

Faşist namluların her kurşununda dirildik ey halkım, unutma bizi unutma 

Bu coğrafyanın değerleri, ödenmiş bedelleri çoktur. Bizleri ayakta tutan, mücadelemizi dipdiri tutan bu ödediğimiz bedellerdir. Ben bir kez daha sizlerin huzurunda anmak istiyorum. Urfa’da il başkanlığımızı yapan ve devletin karanlık güçleri tarafından Mehmet Ayyıldız ile birlikte katledilen ve mezar taşında “Vurulduk ey halkım, unutma bizi” diye yazan Muhsin Melik’i saygıyla anıyorum. Onun mezarı başında yazılmış o sözleri, biz burada siz değerli halkımızla beraber tamamlayacağız. Faşist namluların her kurşununda dirildik ey halkım, unutma bizi unutma. 

17 arkadaşımız tutuklandıysa biz 1700 arkadaşımızla çalışmaları yürüteceğiz

2024’teyiz ve sözüm ona ülkeyi sivil bir parti yönetiyor ama ne yazık ki 12 Eylül’de biraz önce andığımız yoldaşlarımızın, devrimci ve yurtsever arkadaşlarımızın ödediği bedelleri hala hep beraber ödüyoruz. Seçim arifesinde içinde eş başkanlarımız ve adaylarımız olan 17 arkadaşımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Seçim çalışmalarımıza bu şekilde Urfa’da müdahale edeceğini zanneden AKP’ye buradan, Karacadağ’dan sesleniyoruz: Karacadağ’ın, Urfa’nın sesini Ankara duysun. 17 arkadaşımız tutuklandıysa, biz 170 arkadaşımızla, 1700 arkadaşımızla onların yerine çalışmaları hep beraber yürütecek miyiz?

Urfa bir tarım kenti, bu iktidar bütün tarımı Türkiye'de bitirdi

Erdoğan biliyorsunuz dün buradaydı ve konuşma yaptı. Urfa’daki konuşmasında, “Eser ve hizmet siyaseti yapacağız” demiş Erdoğan. Sizlere soruyorum; Urfa’ya hangi eseri, hangi hizmeti yaptılar? Var mı bir hizmet, siz gördünüz mü hizmet? Bugün Urfa halkı açlık ve yoksullukla karşı karşıya kalmıştır. Urfalı gençlerimiz iş nedeniyle göç yolunu tutmuştur. Bakın Urfa bir tarım kenti. Bu iktidar bütün tarımı Türkiye’de bitirdi. Pamuğa ve tütüne kota getirdi. Biz burada bütün tarım ürünlerini üretip ihraç edebilecek bir ülkeyken, Urfa kendi geçimini en güçlü şekilde tarımla sağlayabilecekken buna izin verilmiyor. Ne yapıyorlar? İşçiye, çiftçiye, üreticiye teşvik vermiyorlar. Elektrik faturaları oldukça yüksek. Zaten bu bölge DEDAŞ’ın zulmünden neler çekti siz benden daha iyi biliyorsunuz. İşte AKP’nin buraya verdiği hizmet budur. Bakın hayvan pazarı ruhsatı hala burada alınamamıştır. Hayvancılığı burada mağdur etmişlerdir. Hayvancılığı teşvik etmemektedirler. Hayvan yemlerinin ne kadar pahalı olduğunu siz değerli çiftçi kardeşlerim gayet iyi biliyorsunuz. Hangi konuda bize istihdam alanı yarattı bunlar? Var mı öyle bir şey? Ankara duysun, Erdoğan duysun. Yalan yanlış gelip burada kitleyi ajite etmeye çalışanlar duysunlar ve bilsinler ki bu halk ne yaşadığını biliyor.

Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir 

Halk evinde kaynamayan tenceresini biliyor, alamadığı eti sütü biliyor. Çocuğunu okula gönderirken nasıl zorlandığını biliyor. Bu yoksulluk sadece Urfa’da da değil. 50 milyon yurttaşımız açlık ve yoksullukla karşı karşıya. Bakın hizmet yaptık diyorlar. Buranın köy yollarının bozuk olduğunu siz özellikle sürücü kardeşlerim gayet iyi biliyorsunuz. Çok talepler oldu bu yollarla ilgili. Ama yolları da yapmadılar bunlar. Bunlar yol yapmayı bilmez, yolsuzluk yapmayı bilir yolsuzluk! Siverek Belediyesinde 2023’te 40 milyon TL’yi sadece araç kiralamaya ayırmışlar. 1 milyar 329 milyon TL’lik olan 2024 bütçesini yandaşa birkaç yıl içinde peşkeş çekmişler ve utanmadan hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Hizmetleri batsın bunların, hizmetleri batsın!

Seçim vaadi savaş olan Erdoğan utanmadan Kürdistan’dan oy istiyor

Yine Erdoğan konuşmasında, “Ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz. Bölgesel stratejilere dair projeleri olan varsa gelsin bizimle boy ölçüşsün” demiş. Ayrıştıran onlardır. Bizleri bölen, halklar arasına düşmanlık tohumunu eken onlardır. Rojava’da Kürtleri katleden onlar, Derik'te, Afrin’de Kürtleri katleden onlar ve sonra gelip diyorlar ki biz ayrıştırmayacağız. Asıl bölücülüğü, ayrıştırıcılığı bu iktidarın kendisi yapmaktadır. Seçim vaadi savaş olan Erdoğan utanmadan gelip Kürdistan’dan oy istiyor. Bakın daha yeni yaptıkları MYK toplantılarında -ki ben ona MYK toplantısı demiyorum, MGK toplantısı gibi bir toplantı- savaş kararı çıkarmışlar bir kez daha. Sınır ötesi operasyonların kararlarını çıkarmışlar, Kürt halkını katletme kararı çıkarmışlar bir de utanmadan Urfa’ya gelip oy istiyorlar. Boy ölçüşelim diyorsan, hodri meydan Erdoğan, buyur gel seninle boy ölçüşelim. Barış projesinde bizim boyumuz senin boyunu geçer. 

Urfa’nın dört bir yanında Kürt düşmanlarına değil Kürt’e sahip çıkan partiye oy isteyeceğiz

Siverek’te şöyle bir politika izliyorlar. Burada bazı partiler, “DEM Parti kazanamayabilir, oylar boşa gitmesin” diyerek kendi adayına çalışmak istiyor. Biz de buradan diyoruz ki Siverek Belediyesini iki parti de kazanmayacak, DEM Parti kazanacak. Siverek adaylarımız Yıldız Çetiner ve Ali Dursak, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarımız Celalettin Erkmen ve Gülşen Özer. Karacadağ’dan başlamak üzere Siverek’te ve Urfa’nın dört bir yanında kazanmaya bu kadar yaklaşmışken; gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak ve bugüne kadar bize oy vermeyen ailelere giderek, Kürt düşmanlarına değil Kürt’e sahip çıkan partiye oy talebinde bulunacak mıyız hep beraber? 

Oy hırsızlığıyla seçimleri alacaklarını zannediyorlar

31 Mart seçimlerinde zaferimizi Siverek'te, Urfa’da ilan etmemiz için biraz daha çalışmamız gerekiyor. Ve sizlerden kıymetli bazı taleplerimiz olacak. Burayı can kulağıyla dinlemenizi rica ediyorum. Taşımalı seçmen getirmişler, askeri ve polisi buralara seçimi kazanmak için getirmişler. Belediyelerimize kayyım atayan zihniyet şimdi de taşımalı seçmenle, yani oy hırsızlığıyla seçimleri alacağını zannediyor. Bunun için bizlerin yapması gereken şey de bugüne kadar bize oy vermeyen aileleri tek tek ziyaret etmek ve bize neden oy vermeleri gerektiğini anlatmaktır. İkincisi ise oyunu burada kullanması gereken ama burada olmayan kardeşlerimiz var. Sizden ricamız; her biriniz telefonu eline alsın ve telefon rehberini tarasın. Nerede bir tanıdığımız varsa, en yakın DEM Parti ilçe binasına gitsin, ismini yazdırsın, onun Urfa’ya gelmesini ve oyunu burada kullanmasını bizler parti olarak sağlayacağız. Böyle bir çalışmaya var mısınız? 

DEM Parti olarak yola koyulduk; Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız

Kadınların iradesinin belediyelere yansıması için, eş başkanlık sistemimizin daha güçlü bir şekilde tecelli etmesi için; başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere gençlerimize, işçilerimize, çiftçilerimize en güçlü katkıları vermek için bizler DEM Parti olarak yola koyulduk. Urfa’yı da alacağız, Siverek’i de alacağız. DEM Parti’nin o Anadolu ve Mezopotamya hayat veren ağacına vuracağız mührümüzü. Böylece Urfa’nın bütün halkları olarak hep beraber o ağacın meyvesini 31 Mart seçimleri akşamında hep birlikte toplayacak mıyız? Sözlerimi bu toprağın yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri sevgili Şiwan Perver’in sözleriyle tamamlayacağım. Serhildan, Berxwedan, Serhildan Jiyan e, Berxwedan Jiyan e. 

Değerli Karacadağ halkı, bizler 8 Mart’ta biriktirdiklerimizle, Newroz’un ateşiyle, Demirci Kawa’nın ve Mazlumların direnişiyle, Kürt halkının dört parça Kürdistan’daki direnişiyle 31 Mart seçimlerinde zafere hep beraber akacak mıyız? İşte Kürt halkının bu çocukları olduğu sürece, Kürt halkının gençleri ve kadınları olduğu sürece, bu güçlü dayanışma ve inanç olduğu sürece hiç kimsenin gücü bizleri, halkları yenmeye yetmeyecektir. 31 Mart seçimlerinde burada hep beraber zafer halayımızı çekmek dileğiyle. Sağ olun, var olun. Serkeftin.

10 Mart 2024