Grup Başkanvekillerimiz ve Milletvekillerimiz, Yenidoğan Çetesi ve metalaştırılan sağlık sisteminde yaşanan çürümeyi protesto etmek için Sağlık Bakanlığı önünde açıklama yaptı.
Halklar ve İnançlar Komisyonumuz, Siirt Belediyesi Konferans Salonu'nda "Alimler, Analar ve Pirler Buluşması" gerçekleştirdi.
Parti Sözcümüz Ayşegül Doğan, MYK toplantımıza verilen arada toplantı gündemi ve güncel gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Eş Genel Başkanlarımız Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, emekli sendikalarının temsilcileriyle Genel Merkezimizde bir araya geldi.
Hatimoğulları ve Bakırhan, rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’yı cezaevinde ziyaret etti.
Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan, Engelliler Komisyonumuz tarafından Viranşehir'de düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları ve Uygulamaları” başlıklı panelde konuştu.
Eş Genel Başkanlarımız Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Alevi kurumlarının başkanları ve temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Ankara Garı önünde gerçekleştirilen 10 Ekim Katliamı anmasına katıldı.
Grup Başkanvekilimiz Sezai Temelli, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek güncel gelişmeleri değerlendirdi.
Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında Bursa’daydı.
Eğitim Politikaları Komisyonu Eş Sözcümüz Sami Evren ile Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit Eğitim Politikaları Konferansı'nın açılışında konuştu.
Eğitim Politikaları Komisyonumuz, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne ilişkin Genel Merkezimizde açıklama yaptı.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında Strasbourg’da çeşitli diplomatik görüşmeler gerçekleştirdi.
Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları, AKPM Sol Grup toplantısında yaptığı konuşmada İmralı tecridi, AİHM kararları, Kürt sorunu ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler başta olmak üzere birçok konuya değindi.
Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yeni yasama yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.